Tata Steel opende op vrijdag 29 november het loket ‘Tata Steel in de Buurt’ in de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee waar mensen welkom zijn met vragen over het bedrijf en meer informatie kunnen krijgen over de productieprocessen en de omgevingsmaatregelen uit de Roadmap 2030. 

Tata medewerkers die woonachtig zijn in Wijk aan Zee, waren tussen 11.00 en 12.00 uur uitgenodigd voor een sneak preview. Carola Hamer, die zelf in Wijk aan Zee woont, vertegenwoordigde VPIJ op deze ochtend. Het was mogelijk om Tata Steel te verkennen d.m.v. een VR-bril; ook werd er uitgelegd hoe stofmonsters worden geanalyseerd. Er is nl. een microscoop aanwezig waarmee analyses van stofmonsters kunnen worden gedaan en omwonenden kunnen hun ervaring met overlast bespreken met aanwezige experts. Er is ook een ideeënbus aanwezig en tevens kan men informatie krijgen over de duurzaamheidsplannen.

Hans van den Berg, sitedirecteur van Tata Steel in IJmuiden, opende om 12.00 uur samen met Bram Nugteren, projectmanager omgeving en overlast bij Tata Steel, de deuren van het loket in Wijk aan Zee. “Met Tata Steel in de Buurt willen we mensen verwelkomen en laten zien welke maatregelen we nemen om overlast in de omgeving te verminderen, maar ook in gesprek gaan met onze buren over hun vragen en opmerkingen,” zegt Hans

Tata Steel vindt het belangrijk om hinder die de omgeving ervaart zoveel mogelijk te verminderen. Daarom is Bram Nugteren volledig vrijgesteld om alle bronnen van overlast op het terrein aan te pakken. “Naast de projecten uit de Roadmap, houd ik mij dagelijks bezig met het verbeteren van processen op het terrein van Tata Steel om overlast tegen te gaan. Dit betreft ingrepen en aanpassingen die direct effect hebben. Denk hierbij aan het verhogen van de geluidsmuur bij het nieuwe schrootpark of het aanpassen van de werkwijze bij de verwerking van converterslak,” zegt Bram.

Bezoekers kunnen in het loket terecht met vragen en klachten. Daarnaast is er informatie over de Roadmap 2030 en alle projecten die daaronder vallen.
Openingstijden:

  • Maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 – 16.00 uur
  • Iedere vierde donderdag van de maand van 18.00 – 20.00 uur
  • Iedere tweede zaterdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur

Ten slotte worden er themadagen georganiseerd met presentaties van experts op het gebied van bijvoorbeeld milieu, duurzaamheid, innovatie en productontwikkeling. De data van deze themadagen zullen via het loket, onze website en social media worden bekendgemaakt.

Recente nieuwsberichten

Start typing and press Enter to search