Van 10 tot 26 januari 2020 komen ’s werelds allerbeste schaakgrootmeesters én amateurs weer samen in Wijk aan Zee tijdens de 82e editie van het Tata Steel Chess Tournament.
Tata Steel heeft een weloverwogen besluit genomen om dit toernooi, een belangrijke op de internationale schaakkalender, in een wat versoberde uitvoering toch door te laten gaan in deze moeilijke tijd van transformatie en kostenbesparingen.

Het toernooi is van grote economische betekenis voor onze omgeving. Bovendien kent het schaaktoernooi een lange traditie en is het een mooi moment van verbinding met onze relaties.

Met het schaaktoernooi doen we iets terug voor de omgeving: alle hotels, B&B’s, vakantiehuizen, restaurants en lokale sporthallen zijn altijd helemaal volgeboekt tijdens het toernooi en de gemeente Beverwijk en de Provincie Noord-Holland zijn al jaren trouwe en actieve partners van het toernooi.

Keuzes maken
Bij de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament is er verder gekeken naar manieren om kosten te besparen. Zo zijn er minder evenementen dit jaar; de managementavond wordt bijvoorbeeld geschrapt en is er besloten om maar één Chess on Tour locatie aan te doen in plaats van twee. Daarnaast blijven we actief sponsoren en ‘Friends’ werven.

Op 12 november worden tijdens de persconferentie de namen van alle schaakgrootmeesters die hun opwachting gaan maken in januari bekend gemaakt. De amateurinschrijvingen zijn al gestart.

We nodigen jullie uit om via social en de livestream en wellicht een bezoekje in de Moriaan deelgenoot te worden van de grootste en misschien wel mooiste traditie die we rijk zijn….

Recente nieuwsberichten

Start typing and press Enter to search