Nieuw lid: Hoogewerf Engineering

 In Nieuws

Mijn naam is Jogchum de Groot en ben eigenaar van Hoogewerf Engineering in Beverwijk.

Wij wonen in Egmond Binnen en onze 2 jongens (mannen ondertussen) zijn al geruime tijd het huis uit. De jongste heeft een restaurant in Heiloo en de ander is de techniek ingegaan en werkt bij Apple in Californië.

Mijn achtergrond is Industriële Automatisering, begonnen bij Siemens in Den Haag als software ontwikkelaar en doorgegroeid tot projectleider, daarna overgestapt naar AEG en daar in het engineeringmanagement terecht gekomen. In 2002 heb ik de overstap gemaakt naar Hoogewerf Engineering.

Onze hoofdactiviteiten zijn hardware engineering, software engineering en machineveiligheid.

Wij werken zo ongeveer sinds de oprichting in 1986 al voor Tata Steel, daarnaast mogen we bedrijven als Schiphol en Gasunie en diverse machinebouwers tot onze klanten rekenen.

Voor deze klanten voeren we engineeringprojecten maar ook turn-key projecten uit.

 

Hoe ziet je werkdag er uit?

Dat is de vraag: na Corona met veel Teams sessie en thuis werken gaan we op zoek naar een nieuwe balans. Ik heb niet echt een vaste indeling van de dag of week, het is altijd een mix van contacten met klanten, leveranciers en interne activiteiten.

 

Wat betekend veiligheid voor jou?

Veiligheid moet het belangrijkste zijn in ons dagelijks werk. Het gaat voor resultaat, voor op tijd opleveren, voor alles. Ons contract met Tata Steel betreft engineering, dus waar zit ons gevaar?

Het gevaar zien wij vooral tijdens inbedrijfname van elektrische installaties en software. De fase waarin de productie installaties weer in beweging komen, er vaak nog veel mensen rondlopen en het zicht op de installatie niet altijd optimaal is. De risico’s zijn voor onze eigen medewerkers, maar vooral ook voor anderen in de installatie.

Belangrijk is dat iedereen op de werkvloer zich vrij voelt om onveilige situatie te bespreken en elkaar aan te spreken op onveilig gedrag.

 

Wil je nog iets toevoegen voor onze VPIJ leden?

Wij merken dat veel bedrijven worstelen met de praktische implementatie van machineveiligheid.

Sinds oktober afgelopen jaar hebben we hiervoor een aparte afdeling en eind dit jaar gaan we starten met trainingen en workshops.

Als leden hier interesse in hebben, of gewoon eens met één van onze safety-engineers wil sparren over een vraagstuk, neem dan gerust contact op.

Recente nieuwsberichten

Start typing and press Enter to search